5 eksperttips for at teppene dine skal vare hele livet

Vi har alle tepper i hjemmene våre, og de er en stor investering. Derfor ønsker vi ikke at de skal se gamle og slitte ut, ettersom det er ganske dyrt å erstatte dem. Teppe 200×300 kan raskt begynne å se skitne og gamle ut om de ikke blir tatt vare på. Holdbarheten på teppet ditt avhenger av hvordan du behandler det i det daglige. Hvordan du rengjører og vedlikeholder teppet betyr mye for hvor lenge teppet ditt kommer til å vare. Det finnes mange steg man kan ta for at teppet skal holde seg godt lenge. Om du vil at teppet ditt ikke bare skal se pent ut, men også ha et langt liv bør du følge de neste fem stegene.

  1. Støvsuging

Du må investere i en god støvsuger. Dette er den mest ideelle rengjøringsmetoden for tepper av høy kvalitet. En god støvsuger har en myk børste og god sugeevne. Om du bruker en god støvsuger vil det hjelpe til med å forlenge livet til fibrene i teppet. For best resultat bør du støvsuge teppet ditt minst én gang i uken. Dette vil fjerne all skitt og partikler som kan ha satt seg fast i teppet ditt. Om dere er mange i husholdningen bør du støvsuge minst to ganger i uken. Dette gjelder også tepper i høyt trafikkerte områder.

  1. Fjern søl umiddelbart

Tepper er meget utsatte for alle typer søl, og dette må fjernes meget raskt. Husk på at ditt høykvalitets-teppe har små luftlommer som holder på varmen om vinteren og når det ellers er kaldt. Om det søles på denne typen tepper kan det skje at de mister sin virkning. I tillegg er noen typer søl etsende og kan skade fibrene i teppet. Dette kan også føre til at teppet ditt ser gammelt ut. For å unngå dette må du fjerne sølet umiddelbart.

  1. Husdyr

Noen ganger kan også dyrene våre skitne til teppene våre. Avføring fra dyr lukter ikke bare vondt, men kan også etse i teppet. Dette må fjernes så raskt som mulig. Det anbefales å bruke eddik til dette. Eddik vil både desinfisere samt fjerne lukten som kan sitte igjen i teppet.

  1. Fjern flekker med én gang

En annen type flekker er fra mat. Om man får slike flekker på teppet kan de være vanskelige å fjerne om de får sitte i lenge. De må derfor fjernes før de rekker å skade teppet og gjør at teppet ikke kan brukes lengre.

  1. Damprensing

Du må rense ditt teppe 200×300 med damp minst tre ganger i året. Dette er en prosess som vil fjerne all skitt og kjemiske ingredienser som kan ødelegge ditt teppe. Det vil også desinfisere ditt teppe og minimere helserisikoer. For mer om tepper og for å sjekke ut det største utvalget av kule tepper og matter bør du besøke TrendCarpet. De er en av de største teppebutikkene online vi noen gang har kommet over og vi anbefaler definitivt at du sjekker dem ut i dag!

wp_update-6O2aEG5P

wp_update-6O2aEG5P